Accueil
Le Gîte
Photos
Contact et localisation
Région
Taal/Langue :   

Regio

Durbuy-Barvaux
Durbuy volgens kenners het kleinste stadje ter wereld, ligt langs de Ourthe en aan de voet van de Ardennen. Voor liefhebbers van een goede keuken, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes, is Durbuy een waar paradijs. Natuurlijk bestaat er volop gelegenheid om te wandelen, de Ourthe af te dalen per kajak, een tocht te maken met een mountain-bike of te paard het bos in te trekken.

Attracties


- Het Toeristische Treintje : Dit treintje neemt je mee naar het kleinste stadje van de wereld en neemt je mee tot belvédère met een schitterend uitzicht over de regio. (Spissinger.ge@belgacom.net)

- Het "Topiaires" Park : Deze grote tuin bevat meer dan 10 000m² met 250 figuren uit gesnoeide buxusboompjes. Een brokje interessante natuur. (www.topiairesdurbuy.be)

- "Le Labyrinthe" van Barvaux : Elk jaar ontrolt zich op meer dan 11 hectare een nieuw labyrint met gangen, bochten, tekeningen, animatie voor de avonturiers die zich nu en dan graag verloren wanen in een magische omgeving. (www.lelabyrinthe.be)

- De Toeristische Tramway van de Aisne : Maak met dit trammetje een reis door de tijd en ontdek op een ongebruikelijke wijze de mooie vallei van de Aisne. (www.tta.be)

- De Grotten van Hotton : Een echte Ardeens juweeltje, geraffineerd en spectaculair tegelijk. Deze grotten zijn de enigen die integraal werden geklasseerd. (www.grottesdehotton.com)

- Het Ontdekkingscentrum van de Rivier : Dit centrum biedt interactieve en begrijpelijke tentoonstellingen voor iedereen die spelenderwijze wil bijleren over rivieren. De vitrine van de fauna en de flora : actieve reconstructie van het leven in vijvers en rivieren bij middel van onderwatervitrines. Een minigolf over het thema « Steen en water ». (www.cir-ourthe.be)

- Het "Chlorophylle" Park : Een bosrecreatiepark voor degenen die weg uit het stadslawaai willen. Voor jonge kinderen is het speels-educatieve aspect zeer geschikt om het bos op een ongewone manier te leren kennen. Animaties in hout, loopbrug in de toppen van de bomen en andere verrassingen. (www.parcchlorophylle.com)

- Het Megalieten Museum : Een overzicht van het archeologisch erfgoed en van de prehistorische culturen. Een must voor liefhebbers van myhtische stenen... (www.weris-info.be)

Sportieve activiteiten

Kajak -www.pvka.be
-www.ardennes-loisirs.be
Karting -www.durbuyadventures.be
Trektocht – Safari -www.ardennesafari.be
-www.expnature.be
Paardrijden -www.fermededurbuy.com
-jessicawemers@swing.be
-www.painthorse-ranch.be
Golf-Minigolf -www.bluegreen.com/durbuy
-www.durbuyadventures.be
Fietsen -www.pvka.be
-www.durbuyadventures.be
Skien -www.skiodeigne.be
Vliegsporten -www.larochailes.be
-fermedelamontgolfiere@skynet.be
Speeltuin binnen en buiten -www.plainechezgrandpere.be